Workflow ervaring voor jouw klanten

24 mei 2023

|

De invloed van je workflows op de ervaring van jouw klanten

Als ondernemer denk je misschien dat workflows alleen over het stroomlijnen van interne processen of automatiseren gaat. Maar wist je dat goed ingerichte workflows een enorme impact kunnen hebben op de ervaring van je klanten? Lees verder voor 5 redenen waarom je workflows ook invloed hebben op de ervaring van jouw klanten. 

1. Snelle respons op vragen

Met een goed ingericht ticketingsysteem kun je snel en efficiënt reageren op vragen van klanten. Door het instellen van automatische notificaties wanneer een ticket binnenkomt, kan je team snel in actie komen en de klant op de hoogte houden van de voortgang van hun vraag of probleem. Dit kan zorgen voor een verhoogde klanttevredenheid en een betere reputatie van je bedrijf. Bovendien kan een ticketingsysteem ook helpen om inzicht te krijgen in veelvoorkomende vragen of problemen, waardoor je gerichter kunt werken aan verbetering van je producten of diensten en betere content kunt delen op sociale media. Door je data te analyseren kun je eventuele knelpunten oplossen voordat ze uitgroeien tot een groter probleem.

2. Persoonlijke begeleiding

Door je workflows te personaliseren op basis van de behoeften van je klanten, voelen zij zich niet alleen gehoord en begrepen, maar ook gewaardeerd en volledig begeleid in jullie samenwerking. Dit kan bijdragen aan een positieve klantervaring en klanttevredenheid. Bovendien kan het gebruik van tags en segmentatie niet alleen helpen bij het benaderen van klanten op de juiste manier, maar ook bij het verzamelen van waardevolle klantgegevens, zoals voorkeuren en interesses. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om nog beter in te spelen op de behoeften van de klanten en hen gepersonaliseerde content of aanbiedingen te sturen. Door dit te doen, kun je niet alleen de klanttevredenheid verhogen, maar ook de verkoop stimuleren en een sterke klantenbinding opbouwen.

3. Efficiënte afhandeling van bestellingen

Wanneer bestellingen snel en efficiënt worden afgehandeld, verhoogt dit niet alleen de klanttevredenheid, maar verlaagt het ook de kans op fouten en leidt het tot kostenbesparingen op de lange termijn. Door het automatisch genereren van orderbevestigingen en verzendnotificaties, blijven klanten op de hoogte van hun bestelling en weten ze wat ze kunnen verwachten. Dit kan leiden tot meer vertrouwen in je bedrijf en uiteindelijk tot loyalere klanten.

4. Verhoogde klanttevredenheid

Door middel van automatische feedbackverzoeken kun je feedback van klanten verzamelen en direct reageren op eventuele klachten en blokkades. Hierdoor verbeter je niet alleen de klanttevredenheid, maar ook de kwaliteit van je producten en diensten. Bovendien kun je door het verzamelen van feedback beter inzicht krijgen in de behoeften van je klanten en deze vervolgens vertalen naar concrete verbeteringen in je bedrijfsvoering. Door het automatiseren van de feedbackverzoeken kun je dit proces efficiënt en gestructureerd inrichten, zodat je altijd op de hoogte bent van de wensen en behoeften van je klanten.

5. Aanbod voor oude klanten

Het is altijd de moeite waard om je oude klanten te overwegen als je nieuwe producten of diensten aanbiedt. Door een speciale aanbieding te doen aan je oude klanten, kun je hen laten zien dat je hun voortdurende steun waardeert en hen stimuleren om opnieuw zaken met je te doen. Je kunt bijvoorbeeld een exclusieve korting of een gratis proefperiode aanbieden voor een nieuw product. Door je oude klanten te betrekken bij je nieuwe aanbod, kun je niet alleen hun loyaliteit behouden, maar ook nieuwe klanten aantrekken via mond-tot-mondreclame. Denk dus goed na over hoe je je oude klanten op een waardevolle manier kunt benaderen.

blog banner 2 • Happy Business Kit

Wil jij aan de slag met het optimaliseren van je klantervaring? I got you! Met de easy-to-use Client Kit heb jij in no-time jouw customer journey in beeld en kun je aan de slag met het optimaliseren en automatiseren van je workflows. 

Jouw key naar een onvergelijkbare, volledig gestroomlijnde business

Easy-to-use, online toolkits die je direct kunt toepassen op jouw workflows. Van moeiteloos consistent online zichtbaar zijn tot aan een volledig geautomatiseerde klantervaring, we got it all!